با این خوراکی یبوست را ریشه کن کنید

با این خوراکی یبوست را ریشه کن کنید

دسر دیگچه مشهدی یکی از غذا‌های محلی استان خراسان رضوی است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، D ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، منیزیم، منگنز، روی، آهن، فیبر، آنتی اکسیدان، فسفر، سلنیوم و اسید فولیک است.

برای بررسی خواص دسر دیگچه مشهدی و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین خواص دسر دیگچه مشهدی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی  درباره مهم‌ترین خواص دسر دیگچه مشهدی اظهار کرد: این غذا زود هضم و حاوی فیبر فراوان است بنابراین نقشی موثر در عملکرد بهتر روده‌ها و رفع یبوست دارد؛ این دسر به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E و املاح معدنی بهزیبایی، طراوت و جوان‌سازی پوست کمک و از پیری زود رس پوست و چین و چروک جلوگیری می‌کند.

وی درباره خواص دیگر دسر دیگچه مشهدی بیان کرد: این دسر به علت وجود گروه ویتامین‌های B، ویتامین‌های A ، E ، روی و منگنز به تقویت و رویش مجدد مو‌ها کمک و از سفید شدن مو‌ها هم جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دسر دیگچه مشهدی به علت داشتن آهن، اسید فولیک و سایر ویتامین‌ها و املاح معدنی برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

عظمایی تاکید کرد: دسر دیگچه مشهدی برای افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری می‌کنند، کودکان در حال رشد، کهنسالان و اشخاصی که معده ضعیف دارند بسیار مفید است.

وی تصریح کرد: دسر دیگچه مشهدی به علت وجود کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند، این دسر سرشار از پروتئین است بنابراین عضلات بدن را تقویت می‌کند و انرژی بدن را هم افزایش می‌دهد.

عظمایی یادآوری کرد: دسر دیگچه مشهدی ضد اضطراب، استرس و افسردگی است و نقشی موثر در آرامش قلب و اعصاب، تقویت عمومی بدن و قوای جنسی دارد.

مواد لازم برای تهیه دسر دیگچه مشهدی (چهار تا پنج نفر)

برنج نیم دانه ایرانی                                                     ۲ پیمانه

پودر سبوس برنج                                                         یک قاشق مربا خوری

شیر                                                                              یک و نیم تا ۲ لیتر

عسل یا شیره انگور                                                     چهار قاشق غذاخوری

پودر هل                                                                      یک قاشق چای خوری

گلاب                                                                           نصف پیمانه

کره محلی                                                                    ۳۰ گرم

زعفران دَم‌کرده                                                          سه قاشق غذاخوری

خلال پسته برای تزئین                                               به مقدار لازم

طرز تهیه دسر دیگچه مشهدی

برنج را به خوبی بشویید سپس آن را خیس کنید.
– برنج را همراه با مقداری آب درون قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً پخته شود.
– پس از اینکه آب برنج تمام شد قابلمه را روی شعله پخش کن بگذارید و شیر را کم‌کم به آن اضافه کنید.
– مواد را به خوبی هم بزنید.
– پودر سبوس برنج، پودر هل و گلاب را هم به سایر مواد اضافه کنید و مواد را دوباره هم بزنید.
– کره محلی را هم به سایر مواد بیفزایید.
– پس از اینکه مواد به خوبی پخته شد عسل یا شیره انگور را به آنها اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید.
– دسر دیگچه مشهدی را داخل ظرف بکشید و روی آن را با زعفران دَم‌کرده و خلال پسته تزئین کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نویسنده مطلب: محمد

http://kolony.ir/images/authors/mohammad_avatar.jpg---http://kolony.ir/images/authors/mohammad_cover.jpg---یه نفر کیش، همَمون مات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.